Artec_Aqua_Ole-Gunnar-Lyngstad.jpg

Prosjektleder i Artec Aqua,
Ole Gunnar Lyngstad

 

Fase 1 skal ferdigstilles i løpet av 2022. Når hele prosjektet er ferdig, vil det stå 48 like kar på anlegget, klar til å produsere 36.000 tonn bærekraftig laks av ypperste kvalitet. 


Om karene

Fase 1 av prosjektet innebærer ferdigstilling av 12 kar, hvert av de på 28 meter i diameter og ca. 13 meter høye.  Karene får kompakt tak og blir utrustet med innvendige gangbaner. Vannstanden i karene vil være 8 meter og inneholde ca 5 mill. liter vann. Sertifiseringen av karene iht NS 9416 er i gang i samarbeid med Aquasafe.

Aktuelt21_20210415_073613.jpg

Det er store dimensjoner i sving på Indre Harøy.

Aktuelt21__DJI_332_.jpg

Foto: Artec Aqua


Salmon Evolution – et fyrtårn for bærekraftig oppdrett

Prosjekt Salmon Evolution, med sin kompleksitet, størrelse og omfang bidrar til å ta Artec Aqua et skritt nærmere ambisjonen om å være verdens mest pålitelige leverandør innenfor landbasert oppdrett. I løpet av byggeperioden har prosjektet blitt lagt merke til som et fyrtårn for bærekraftig oppdrett, med målsetting om å produsere laks på en mest mulig skånsom måte samtidig som at rasjonell drift ivaretas. 

Aktuelt21_Salmon Evolution Phase3.jpg

Illustrasjon: Artec Aqua


A-Consult ble valgt som leverandør

Det er danske A-Consult Agro som skal levere prefabrikkerte betongelementer til karene. – De ble valgt i sterk konkurranse med øvrige karkonsept. Både glassfiber, stål og plasstøpte kar ble vurdert, forteller prosjektleder i Artec Aqua Ole Gunnar Lyngstad, som har ansvaret for prosjektet på Indre Harøy. Han legger til at kostnads- og fremdriftsmessig kom prefabrikkerte kar av betongelementer klart best ut.

Aktuelt21_unnamed4.jpeg

Foto: Artec Aqua