Ålesundsselskapet Artec Aqua AS har tidoblet omsetningen de siste fem årene, med et foreløpig rekordår i 2017. Med forventet videre vekst, også internasjonalt, tar selskapet sats og ansetter ny daglig leder.

artec_aqua_daglig_leder_ingegjerd_bjrn_tonemolnes_2018_05.jpg


- Vi har vært gjennom en eventyrlig reise siden vi etablerte Artec Aqua for 16 år siden. Skal vi rigge selskapet for videre vekst på kort og lang sikt er vi avhengig av folk med kompetanse som kan komplettere oss. Derfor er vi som eiere og gründere meget tilfreds med at Ingegjerd Eidsvik overtar som daglig leder i Artec Aqua, uttaler Bjørn Finnøy.

Artec Aqua ble etablert på tampen av 2002 av Finnøy sammen med prosjektsjef Bjørnar Flem og produktutviklingssjef Victor Fiveland. I tillegg til rollen som daglig leder har Finnøy vært salgssjef i selskapet. Gründerne vil fortsatt ha sentrale roller i selskapet. Finnøy vil bruke mer tid på salg og prosjektutvikling.

- Med Ingegjerd på laget får vi en leder som har solid erfaring fra ledelse innen områdene innovasjon og produktutvikling, verdikjede og sourcing samt internasjonal erfaring fra utvikling av selskap i vekst. Hun har avgjort kompetanse og egenskaper som trengs for å lede Artec Aqua i tiden som kommer, sier Bjørn Finnøy.

Ingegjerd Eidsvik har de siste 17 årene hatt ulike lederroller i Stokke. Hun kommer fra stillingen som vice president og ansvarlig for områdene innovasjon og supply chain i Stokke, og har lang fartstid i toppledelsen i selskapet. Før tiden i Stokke var hun ansatt i Rolls-Royce Marine i Brattvåg med ansvar innen modularisering av produktprogrammet. Ingegjerd er 43 år og utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Hun har også styreerfaring fra Stokke og andre selskap.

Med Ingegjerd Eidsvik har Artec Aqua 27 ansatte, og skal rekruttere ytterligere åtte – ni medarbeidere i løpet av våren.