‹ BACK

Totalentreprenøren som skaper fremtidens oppdrettsanlegg

Nå søker Artec Aqua flere folk.

Ole Gunnar Lyngstad. Foto: Torbjørn Sandbakk / Havnevik
– Du får ikke mer spennende prosjekter enn det vi jobber med. Store, komplekse industriprosjekter. Jeg ville ikke gått tilbake til å bygge skoler igjen, for å si det sånn.  

 Ole Gunnar Lyngstad, som er prosjektleder i Artec Aqua er ikke i tvil. Jobben hos totalentreprenøren for landbasert oppdrett er midt i blinken.  Nå søker det Ålesundsbaserte firmaet flere folk!  

– Hos oss får du spille en viktig rolle i å bygge fremtidens oppdrettsanlegg. Du blir en del av en relativt ung virksomhet som prøver å beholde gründermentaliteten så lenge som mulig. Vi rigger oss for vekst i et svært lovende marked, sier daglig leder Ingegjerd Eidsvik.

 Ole Gunnar, som begynte i Artec Aqua i 2018, etter 15 år som prosjektleder hos en annen totalentreprenør, mener selskapet skiller seg fra andre entreprenører. 

– Prosjektene er større og mer komplekse. Dessuten var det for min del befriende å gå fra å sjonglere 5-6 ulike prosjekter, hvor jeg hadde flere «hatter» i alle, til å kun fokusere på ett stort prosjekt av gangen. Da med én tydelig rolle og viktige støttefunksjoner rundt meg. 

Skaper industrihistorie 

Ambisjonen til Artec Aqua er å utvikle verdens mest pålitelige anlegg for landbasert oppdrett. Og selskapet er på god vei.  

– Med prosjektet til Salmon Evolution på Indre Harøy har vi vært med på å skape industrihistorie, vil jeg si. Vi har bygget et av de første landbaserte oppdrettsanlegget i verden – og det var knyttet stor usikkerhet til hvorvidt det ville la seg gjøre, om det ville fungere slik vi tenkte. Det gjorde det altså. Og jeg må si jeg er fryktelig stolt, smiler Ingegjerd. 

Ingegjerd Eidsvik. Foto: Tone Molnes

Fremover er planen å fortsette å styrke kvaliteten i leveransene. Å finne en balanse mellom struktur og utvikling. Teknologi, data og kunstig intelligens vil bli viktig.  Et viktig grep i vekstreisen er altså å bemanne opp. Styrke laget. Nå skal følgende posisjoner besettes: prosjekteringsleder, anleggsleder, prosjekteringsleder for prosess og innkjøpsleder

–Til stillingen som prosjekteringleder prosess ser vi etter noen som har erfaring fra prosjekteringsledelse eller prosjektering innenfor f. eks. prosessindustri. Bransjeerfaring er mindre viktig. For de tre andre stillingene ser vi primært etter kandidater som har erfaring fra en totalentreprenør, sier Ingegjerd.

Les mer om stillingene og søk. 

Foto venstre: Tone Molnes. Foto høyre: Torbjørn Sandbakk / Havnevik

Det er et dynamisk selskap de nye ansatte blir en del av. En arbeidsplass hvor det ikke bare er rom, men behov for å være i stadig utvikling.  

– Inntrykket jeg fikk av Artec Aqua gjennom et prosjekt jeg jobbet på via min forrige arbeidsgiver har vist seg å stemme. Jeg hadde ikke vært her på sjette året om jeg ikke trivdes. Det er klart at det har vært utfordrende, men også givende. Jeg motiveres av å gjøre meg erfaringer og å tilegne meg ny kunnskap som kan brukes til å videreutvikle selskapet og meg selv, forteller Ole Gunnar. 

Legger til rette for balanse og utvikling

Gründermentalitet og vekstreise krever ansatte som vet å ta i et tak. Men også en ledelse som er opptatt av å legge til rette for balanse mellom jobb og fritid for de ansatte.  

– Det at vi nå styrker laget med fire nye ansatte er ett av flere viktige grep i retning å sikre en fortsatt bærekraftig arbeidsbelastning og hindre slitasje på de ansatte, sier Ingegjerd. 

Ole Gunnar forteller at han opplever å få den støtten han trenger fra ledelsen, og at balansen mellom jobb og fritid er god.  

– I perioder har det naturligvis vært hektisk, men alltid overkommelig. Det er for min del en god balanse. Dessuten merker jeg at det er fokus nettopp på å unngå at folk må strekke seg for langt, sier han. 

Foto: Tone Molnes

En annen viktig grunn til at Ole Gunnar trives så godt, er kollegene. 

– Arbeidsmiljøet er friskt og uformelt. Det er et miljø som har lyst til å endre seg, å lære og å utvikle seg, sammen. Jeg opplever å ha kolleger som spiller på lag, og som løfter hverandre, sier Ole Gunnar. 

I tillegg til det rent faglige, tar Artec Aqua det sosiale på alvor. En egen sosialkomite tar ansvar for å arrangere sommertur, årlig torskefest, høstfest, fjellturer og julebord. Med ujevne mellomrom avholdes også «Artec Games», hvor vandrepokalen flytter hender basert på utfallet av en dartkonkurranse, bowlingrunden, en tippekonkurranse eller lignende. Avslutningsvis har Ole Gunnar en oppfordring til deg som fikk vekket nysgjerrigheten nå:  

– Det er ikke mange, om noen, andre selskap her til lands som byr på muligheten for å jobbe med interessante, omfattende og komplekse prosjekter. Derfor anbefaler jeg deg å bli bedre kjent med oss! 

Foto: Torbjørn Sandbakk / Havnevik